jueves, 22 de febrero de 2007

Molins necessita equipaments

Fa uns dies vaig escriure sobre el procés de millora que ha viscut Sant Feliu en els darrers quatre anys i com a Molins de Rei estem estancats prenent decisions de probisionalitat i no de futur.

Durant l’any 2006 es va iniciar la discussió del pla d’equipaments, crec que el procés ja esta acabat, després de tants anys de govern d’IC ja era hora de que es plantegés que a Molins de Rei faltaven equipaments municipals.

A la nostra vila no disposem d’una sala d’actes en condicions, l’única és la sala de Ca N’Ametller però amb una capacitat bastant petita, si et dones una volta per la comarca et trobes que a Sant Joan Despí disposen d’un equipament com es el Miquel Martí i Pol, que, a més de biblioteca, conta amb un auditori del que poden fer us les entitats del poble, a més d’un casal i dels bocs de música.

Parlant de Biblioteca, a Cervelló fa poc han inaugurant una nova biblioteca i no crec que Cervelló tingui més recursos que Molins de Rei, el que tenen és més visió de futur. A Sant Boi no fa gaire també van obrir la nova Biblioteca al parc de la Muntanyeta, nosaltres encara ens ho estem pensant...

Ja no parlem dels equipaments esportius, a Molins de Rei tenim una piscina reciclada amb un gimnàs que no cobreix les necessitats dels molinencs i molinenques que simplement volen fer esport per salut. Sant Joan Despí té dos equipaments amb: piscines, pistes poliesportives, gimnàs; a més d’altres equipaments esportius, camp de futbol, piscina municipal, polisportiu, etc. I si donem una volta per Sant Boi, Viladecans, Cornellà, i d’altres municipis de la comarca veurem que els seus equipaments son bastant més nombrosos que els nostres i no només parlo de número d’equipaments sinó de la seva qualitat.

Està clar que mentre uns municipis estan governants per persones que creuen que ha de donar els millors serveis als ciutadans i ciutadanes d’altres governants només saben pensar i pensar sense fer res clar.

lunes, 19 de febrero de 2007

Paritat i renovació.

Mentre alguns s’omplen la boca de igualtat entre homes i dones a l’hora d’ocupar càrrecs de responsabilitat, però quan tenen l’oportunitat de fer-ho efectiu s’obliden, altres ho apliquen. Dels 30 candidats i candidates que presenta el PSC com a caps de llista, al Baix Llobregat, 13 son dones, el 40%.

Els socialistes del Baix Llobregat també han estat capaços de realitzar una renovació de candidats amb tranquil·litat i pensant en el futur, s’han canviat candidats que no han perdut cap elecció, perquè s’ha prioritzat el projecte polític i el servei als ciutadans i ciutadanes.

A les eleccions municipals del 2003 el PSC vam escollir la millor gent per formar part de les seves candidatures, per tant estic segur que en aquests eleccions farem la millor elecció d’homes i dones per portar endavant el projecte polític del PSC i afrontar els nous reptes de la nostra societat.


martes, 13 de febrero de 2007

No es por criticar


Tengo claro que lo que se debe hacer son propuestas en positivo y alguien, con más experiencia que yo, ya dijo en una de nuestras asambleas que hay que dejar la crítica por la crítica, pero no puedo dejar de hacer mención al tema de la utilización que ha hecho el alcalde de un coche de la Guardia Urbana para un acto de partido.

Habrá quién diga que la mayoría lo hace, que utilizan el coche oficial para todos los desplazamientos, pero no tiene nada que ver, porque podemos criticar que para ciertas cosas no se debe hacer uso, y si encima dejas un servicio sin una de sus herramientas me parece muy grave.

Soy de los que piensa que el Ayuntamiento debe tener un vehículo para el uso de la corporación, desplazamientos oficiales del Alcalde y de los regidores, incluso de ciertos funcionarios, porque hay gestiones que se deben hacer fuera del municipio, pero un vehículo y no un coche de la Guardia Urbana.

Además después de lo que le está cayendo a la Guardia Urbana, acusaciones de mobbing, poca eficacia del servicio, falta de efectivos, etc., no creo que sea bueno seguir dando argumentos para el desprestigio de un servicio tan importante y necesario para los ciudadanos.

Busquemos soluciones para el buen funcionamiento de la Guardia Urbana, alternativas para los servicios a los que no se puede llegar, que las hay, miremos los municipios del entorno.

martes, 6 de febrero de 2007

Sant Feliu avança, Molins de Rei improvisa.

L’altra dia conversant amb uns amics de Sant Feliu vaig confirmar que ha Molins estem perdem el tren, mai millor dit. Als últims quatre anys, amb un govern encapçalat per Juan Antonio Vázquez (PSC), s’han començat a resoldre algunes de les mancances que tenia aquest poble veí.

A Molins teníem un espai públic per la construcció d’una nova llar d’infants i es va donar a una empresa privada per la seva gestió, passant a ser concertada, no publica, l’ajuntament s’ha vist obligat a buscar altre ubicació “casualment l’ha tingut que posar al costat” per la nova llar d’infants municipal i fer una nova inversió, un cas similar va ser el solar cedit a l’aparcament d’ambulàncies que casi fa que ens quedessin sense residència per la gent gran.

Havien de rehabilitar la piscina coberta, però en contes de plantejar-se una simple reforma que només resoldria el problema immediat el que han fet es buscar inversors per fer un nou equipament que no sols serà piscina sinó que donarà un servei més ampli, que es el que necessitava Sant Feliu, a Molins de Rei es va cobrir la piscina, a l’estiu es pot descobrir, continuem tenint només una sola piscina.

Han decidit recuperar la Carretera per a l’ús dels ciutadans i ciutadanes y estan fen una rehabilitació total per convertir-la en una rambla i una autentica zona comercial, a Molins s’ha posat zona blava i s’han arrelat els passos de peatons, ja ho vaig comentar en una nota anterior. Els accessos al municipi estan ben resolts, les entrades i sortides de Sant Feliu no col·lapsen la ciutat, a Molins de Rei“estamos en trabajando en ello”.

Els arribarà el tramvia, també tindran una nova línia de rodalies i l’obra més reivindicada per tots a Sant Feliu, el soterrament de les vies del tren, està clar això no ho pot fer només l’Ajuntament, han d’intervenir altres administracions, però perquè aquestes administracions s’impliquin s’ha de demanar, Ministeri de Foment i Generalitat de Catalunya, treballar perquè t’escoltin i no esperar que t’ho vinguin a fer per inspiració divina.

I el que tampoc es pot fer es fer les coses i quant ens adonem que hauria estat millor fer-ho d’altra forma ja es tard o ara ja està fet ja ho arreglarem, perquè no sempre hi ha solució, com passa al nostre Ajuntament.

jueves, 1 de febrero de 2007

Bona Fira de la Candelera



Poc a dir, desitjo que gaudim tots d’aquesta fira i que carregem piles per suportar l’any que ens espera.